Čokoládové šílenství (Alhambra)

23. listopadu 2014 v 22:25 | Ann |  Recepty
Včerejší večer patřil u nás doma bráchovi. Savily se jeho naozeniny a my si pro něj se sestrou vymyslely čokoládový dort.
Byl neobyčejně dobrý, troufám si říct nejlepší, co jsem kdy jedla ^^ Proto jsem se rozhodla s milovníky čokolády o recept, který jsem objevila podělit. (Čokolády je v dortu opravdu hodně! Smějící se)

Slavnostní dort Alhambra

Korpus
  • 100g čokolády na vaření
  • 225g másla
  • 200g krupicového cukru
  • 35g kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 90g hladké mouky
  • 150g jemně nasekaných mandlí (já jsem použila drcené oloupané mandle)
Krém
  • 100ml smetany na šlehání
  • 30g medu
  • 200ml mléka
  • 420g čokolády na vaření
  • 120gmásla
Já jsem použila celý kelímek smetany /200ml/ a jen 100ml mléka.

Poleva
  • 250g čokolády na vaření
  • 200ml smetany na šlehání

Máslo ušleháme s rozpuštěnou čokoládou. Vejce se žloudky a 50g cukru vyšleháme do husté pěny. Zbývající cukr ušleháme s bílky. Čokoládvé máslo lehce spojíme se žloudky, pak přidáme bílky a nakonec přisypeme mouku, mande a kakao (pro jistotu jsem přisypala i prášek do pečení). Těsto lehce promícháme a vlejeme do dortové formy. Pečeme při teplotě 175°C 30-40 minut.
Smetanu, med a mléko přivedeme k varu. Ve směsi rozpustíme čokoládu a šleháme do vychladnutí. Pak přidáme máslo.

Korpus rozkrojíme na čtyři plátky (já ho rozkrojila jen na tři). První dva pláty spojíme krémem, vrchní stranu potřeme meruňkovým džemem, přiložíme další plát a namažeme ho krémem. Přikryjeme posledním plátem a celý dort pokryjeme krémem.

Ve smetaně rozpustíme čokoládu a dort polejeme vzniklou polevou.

Dost byl opravdu báječný, doufám, že přepsaný recept posloužil. Budu ráda za případné ohlasy :)

Zdroj receptu:

Ann
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama